Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 14 de noviembre de 2011

Reunió del Patronat de la Fundació Lluc

Avui 14 de novembre de 2011 s’ha reunit el Patronat de la Fundació Santuari de Lluc al Santuari de Lluc. Presidits pel Bisbe de Mallorca, Mons. Jesús Murgui, s’hi han fet presents: Sr. José Ramon Bauzá, president del Govern de les Illes Balears; Sra. Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca; Mn. Lluc Riera, vicari General; Mn. Antoni Amorós, Vicari Episcopal d’Assumptes Econòmics de la Diòcesi; P. Jaume Reynés, prior del Santuari; Sr. Mateo Isern, batle de Palma; Sr. Antoni Solivellas, batle d’Escorca; P. Miquel Mascaró, delegat dels MSSCC a Mallorca i el Sr. Gabriel Ferragut, president de la ABB.

S'ha renovat el patronat a causa dels canvis que hi ha hagut al Govern i a l'Església. Han acceptat els càrrecs de patrons:

Representants de les institucions civils:
El President dels Govern de les Illes Balears
La Presidenta del Consell de Mallorca
El Batle de Palma
El Batle d'Escorca
(queda pendent d'acceptació el President de la FELIB, Federació d'Ajuntaments, i que és el batle de Fornalutx)

Representants religiosos:
Vicari Episcopal d'Assumptes Econòmics de la Diòcesi
P. Miquel Mascaró
(queda pendent d'acceptació el P. Pere Riera, Sup. Gral. dels MSSCC)

En segon lloc, s’ha parlat dels pressuposts dels anys 2011 i 2012. S'ha aprovat que per al pressupost del 2011, atès que no s'ha cobrada la partida pressupostada, el Patronat aportarà 120.000 € dels fons de la Fundació (com a mesura excepcional i a retornar al més aviat possible).

Quant al pressupost del 2012 està prevista que s'hi aportin uns 85.000 € entre el Govern (60.000 €) i el Consell (25.000 €: partida encara pendent d'aprovació). L'aprovació del pressupost del 2012 s'ajorna per a una propera reunió del Patronat, un cop s'hagin concretats determinats punts del pressupost.

El Bisbe de Mallorca, Mons. Jesús Murgui, ha manifestat reiteradament la seva alegria per la voluntat i l'interès de col·laboració que han demostrat els governants de totes les legislatures.

1 comentario:

  1. Lluc recorre als estalvis pels impagaments del Govern
    Bauzá confirma que la institució que presideix no pagarà els 120.000 € a què es comprometé l’Executiu del Pacte
    Antoni Pol | dBalears.cat 15/11/2011 |
    Lluc tampoc no s'escapa de la crisi. La fundació Santuari de Lluc acordà ahir recórrer excepcionalment al fons fundacional per fer front a pagaments que pugen a 120.000 euros. Aquesta quantitat es correspon, precisament, amb les aportacions econòmiques a què el Govern s'havia compromès per al 2012 i que, finalment, no arribaran.

    El prior del santuari, Jaume Reynés, explicà que els pressuposts de la fundació Santuari de Lluc per al 2011 preveien dues aportacions del Govern: una de 30.000 euros per a despesa general i una altra de 90.000 per sufragar altres pagaments derivats de l'ensenyament de música. Ahir es confirmà que cap dels dos pagaments no es materialitzarà. Per aquest motiu, els membres del patronat acordaren "fer un crèdit" de 120.000 euros al fons fundacional del santuari, que s'haurà de retornar "tan aviat com sigui possible".

    En constituir-se com a tal, la fundació Santuari de Lluc va crear un fons fundacional a fi que els interessos que generassin els diners dipositats servissin per sufragar part de la despesa del santuari. Fins ara, aquests fons amb prou feines s'havien tocat. El president del Govern, José Ramón Bauzá, va responsabilitzar l'Executiu anterior (el Pacte) del fet que les dues aportacions a què s'havia compromès la institució que presideix no es materialitzassin. Sobre la de 30.000 euros, va dir que el Pacte exhaurí la partida corresponent; respecte de la de 90.000 euros, Bauzá manifestà que "ni tan sols no varen habilitar-la" (els responsables del Govern precedent).

    Així mateix, el patronat va discutir el pressupost de la fundació per a 2012. El Govern es va comprometre a realitzar-hi una aportació de 60.000 euros i el Consell, una altra de 25.000. Aquests 85.000 euros, això no obstant, no són suficients per fer front a totes les despeses previstes. Dins aquest context, el prior de Lluc reiterà que la reforma de la plaça de l'Acolliment quedarà aparcada, en espera que l'economia remunti i l'Administració pública pugui finançar part del cost de les obres. Per un altre costat, Reynés destacà que les actuacions previstes en el pla del santuari per autofinançar-se continuen. La gestió del museu s'ha externalitzat i els tràmits per implantar un aparcament de pagament tiren endavant.

    Nous membres polítics

    Per una altra banda, ahir prengueren possessió del càrrec els nous patrons de la fundació. Són el president del Govern, José Ramón Bauzá; la presidenta del Consell, Maria Salom; el batle de Palma, Mateu Isern; i el d'Escorca, Antoni Solivellas. Són tots càrrecs polítics que substitueixen els antecessors. El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, va expressar satisfacció davant "el compromís i l'amor" que aquests patrons senten per Lluc.

    ResponderEliminar