Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

sábado, 15 de septiembre de 2012

Comunicat de la Comunitat de Lluc



Les persones que vivim a Lluc acabam de passar per moments difícils. La nit del dia 12 un cap de fibló afectà el santuari i el seu entorn. Ho deixà tot trasbalsat. Vuit mil metres quadrats de teulada s’hauran de revisar de dalt a baix. L’Acolliment del centenari, gros com un gegant, ha quedat desmantellat.

Nombroses són les persianes i els vidres romputs a causa dels fragments de teules que feien de projectils. Al rellotge de la façana se li veuen les entranyes de metall. Molts arbres, alguns d’ells centenaris, jeuen abatuts i amb les branques esqueixades. Durant moltes hores quasi bé no es podia entrar ni sortir dels porxets, tanta era la runa acumulada. 

A la vista d’aquest panorama hom sentia una infinita tristesa. Anys d’energies i treballs destruïts en pocs minuts. Els esforços de generacions compromeses per fer de Lluc un lloc amable i acollidor quedaven frustrats.  

La tristesa, però, aviat s’esvaí en experimentar la solidaritat i col·laboració de persones de cor generós i magnànim. A Lluc hi ha pujat gent pertanyent als serveis públics -bombers, guàrdia civil, ambulàncies, urgències 112, Ibanat- i del món de la política - del Govern, del Consell i d’alguns Ajuntaments- interessada per les conseqüències del fibló, amb ganes de solidaritzar-se i oferint cooperació en la mida del possible. En general s’han comportat amb exquisidesa. Els hi agraïm de manera molt sincera i efusiva.  

Els diaris i mitjans de comunicació en general han tractat el tema amb sensibilitat i amb coneixement de la tradició i la significació del Santuari per la majoria dels mallorquins.  

Tantes mostres d’estimació a les persones, el paisatge i la Mare de Déu ens commouen i ens animen a no estalviar esforços per tal de tornar a la normalitat. De fet, les aparences ja són gairebé les de sempre, tot i que els danys són profunds en les teulades i altres indrets. Els visitants ja no es poden fer una idea del que va passar just fa uns dies.

La nostra intenció és de d’arreglar els desperfectes i millorar els racons que el pas dels anys havia envellit. Aconseguirem novament que les teulades aguantin la pluja i que l’acolliment torni a rebre els grups de parròquies i col·legis que ens visiten. Hem parlat amb la companyia d’assegurances i amb altres institucions i sembla que no hi mancarà l’ajuda.

En mig de la desgràcia agraïm a la Mare de Déu tantes mostres d’afecte que el fet ha suscitat. Ens sentim sortosos perquè els danys personals han estat mínims i el fibló va bufar de nit, quan no hi havia gent per la plaça ni pels entorns. Els trossos de teula  haguessin ferit greument els vianants. L’escolania de blauets començarà el curs sense més dificultats el proper dilluns, dia 17.

Confiam que les coses aniran bé gràcies a tots els qui us heu fet presents i ens heu animat. Aviat us farem saber més detalls. Novament gràcies sentides i sinceres.
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario