Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

lunes, 26 de noviembre de 2012

Crònica d'octubre

Lluc dia a dia / Ramon Ballester, msscc



1. Estam ja en plena tardor. Els arbres esbrancats pel cap de fibló perden les poques fulles i accentuen el paisatge desolat. El dia s’acurça. Tanmateix les pluges que ha caigut han amarat la terra i apareixen,les sempre primeres, gírgoles d’estepa , tot esperant, per a més endavant, els desitjats agrets d’esclata-sangs. Els picapedrers segueixen apressats arreglant teulades i, les mostres d’ajut i solidaritat arriben de molts indrets. L’optimisme no es perd.

3. A la capella del Santíssim un grup provinent de Florida (U.S.A.) celebren l’Eucaristia amb un prevere que els acompanya; després gaudeixen dels cants dels Blauets

Dia 4.- En la festivitat de Sant Francesc d’Assis, es solemnitza la Missa vespral amb la participació de l’Escolania. Una mostra més de l’afecte i agraïment que mereix la nostra comunitat de Germanes Franciscanes.

5. Mn. Rafel Umbert puja al Santuari per fer donació del pectoral del Bisbe Jesús Murgui complint així el seu desig que expressà en la Concelebració de comiat que es feu a La Seu. El pectoral, que serà dipositat al Museu de Lluc., és una creu de plata amb la figura de la Mare de Déu de Lluc a una cara i a l’altra una inscripció que recorda que és obsequi de l’Arxiprestat de Sóller.

Es fa la presentació de la Revista LLUC (nº 879 , Juliol-Setembre 2012) que inicia una nova etapa amb la direcció de Pere Fullana.

7. A l’Ofici de les 11h. que presideix el P. Prior acompanyat de Mn. Pere G. Bestard, rector de la Parròquia de Calvià hi assisteixen un bon grup de la Confraria de la Mare de Déu de Lluc de l’esmentada parròquia.
 
També hi participen els membres de la Confraria de la Mare de Déu de l’Esperança de Palma, que, després tenen un dinar de germanor a l’acolliment del Centenari.

9. El reconegut pintor Guillem Gil fa donació al Santuari d’un oli sobre tela de temàtica marinera.

11.Trobada de formació de la Delegació de MM.SS.CC. de Mallorca

A l’Auditori del Conservatori de Música de les Illes Balears es fa un concert a benefici de la reparació de les teulades un grup de Solistes de l’Escolania de Lluc i el famós pianista i antic blauet Andreu Riera.

12. Pugen des de Sóller uns alemanys amb un prevere i celebren una Missa a la Capella del Santíssim.

Un grup d’antics blauets tenen una jornada de germanor i recordances: Missa amb el seu antic preceptor el P. Bartomeu Barceló, paròdia de les seves dures sessions de gimnàstica ,dinar fraternal a la Font Coberta i, fins i tot, concert de les velles cançons a la sala d’assaig de l’Escolania.

A les 12:30 Bateig de la nina Joana Aina Amengual Bruno.

Amb el lema “la Real ajuda a Lluc” es convoca al Monestir un sopar de pa amb oli amb l’actuació de: Xeremiers de Son Roca, Al Mayurqa, Estol de Ponent i Balladors de Lluc, tot amanit amb la col·laboració i l’entusiasme del amics realins.

13. De bon matí, el P. Prior celebra una Eucaristia al Cambril de la Mare de Déu a un grupet de Germanes de la Caritat que celebren el 50 aniversari de la seva professió religiosa. Han estat uns dies de recés i convivència a les dependències del Santuari.

14. A les 12:30h. Missa d’un grup de la Parròquia de la Vileta que celebra Mn. Vicenç Sanjenaro. Després tenen un dinar fraternal a l’Acolliment del Centenari.
 

19. Esdevé un dia de moltes visites i bones propostes: A les 9 h. Ve Joan Rotger, vicepresident del Consell de Mallorca per proposar algunes iniciatives que puguin suposar ajudes per arreglar les teulades. A les 10h. Pugen Joan Font i Josep Melià per saludar i contribuir a la campanya de la teula. A les 11´30 h. Mns. Lluc Riera ,Administrador Diocesà i Antoni Amorós Ecònom Diocesà, venen per revisar les obres i tenir la primera reunió amb els responsables del Santuari i de l’empresa que du a terme les obres. Dinen amb la Comunitat i parlen amb els responsables de l’Escolania per poder fer una campanya per incentivar vocacions de blauet als col·legis de la Diòcesi.

A les 12:15 infants del col·legi Llaüt de Palma assisteixen a una Missa, després de passar dos dies de convivència al Santuari.

20. Es celebra la 23 edició de la “Pujada a Lluc en bísties de Sóller.” Els participants acudeixen a la Missa vespral i romanen a l’hostatgeria.

21. A l’Ofici hi participen un grup de la Parròquia de Mancor. Destaca un vistós i original ball de l’oferta.


A les 12’30 un grup d’amics de Llubí assisteixen a la Missa com acostumen anualment. Ambdós grups dinen a l’Acolliment del Centenari

Tres corals de Pollença: “Camerata Pollencina”, “Filarmonia” i “7/17” han passat el cap de setmana a les instal·lacions de l’Escolania, on han tingut assajos i, després han cantat a la basílica.
 

22. L’empresa de Pedro Siles comença el muntatge de les bastides a la placeta del Lladoner, a la façana de “Sa Fonda” per tal de començar els treballs de la reparació de la teulada d’aquesta ala.

A continuació de les instal·lacions de plaques solars, vora l’hort gran, es comença la construcció d’un equipament i maquinària adient per a produir energia mitjançant la combustió de biomassa.

27. Aquest horabaixa ha mort als 96 anys el benvolgut P. Bartomeu Pericàs, tota una vida admirable per la seva fidelitat baptismal, religiosa i presbiteral, entusiasta de la litúrgia ben feta, apòstol a diversos llocs i circumstàncies com a fervorós missioner popular i o rector servicial d’unes quantes parròquies, antic blauet enamorat de la Moreneta a la qui no es cansava de passar-li rosaris i, zelós guardià del seu Santuari ; defensor de la natura i sempre sorprès de la bellesa de la Creació . Al veurem en el Cel.
 

28. L’Ofici de les 11h. molt concorregut: hi participen L’Associació de Veïns de Costitx Es Cap de Bou, i la Parròquia de Binissalem; la Basílica de gom a gom.

A Pollença, el Grup de Majors de la Caixa de Colonya, organitza una vetlada / festival a favor de la reparació de les teulades de Lluc. Són una vintena les actuacions de diversos grups artístics i la concurrència omple l’església de Sant Domingo.

29. Al portal major, Comunitat ,Escolania, treballadors i veïnats i amics de Lluc rebem les despulles del P. Pericàs amb un responso i cants dels Blauets. Després és acompanyat al Cementiri on descansa tot esperant el dia de la Resurrecció.

A les 19:30, a la Basílica, solemne funeral amb l’Escolania de Blauets. Presideixen la Concelebració Eucarística Mn. Lluc Riera, Administrador Diocesà, el P. Antoni Vallespir, Prior de Lluc i el P. Miquel Mascaró, Delegat dels MM.SS.CC. A Mallorca, acompanyats d’un notable nombre de preveres diocesans i congregants. Predica l’homilia el P. Jaume Reynés, Vicari General dels MM.SS.CC. Un grup nombrós de familiars i amics expressen el condol per la mort del bon P. Pericàs.

Aquest matí, a Ciutat, a l’entrada de l’edifici del Consell de Mallorca, s’ha enllestit una parada per a signar teules amb una aportació econòmica per ajudar a la reparació de la teulada de Lluc. Sembla que aquesta iniciativa es vol estendre a alguns pobles
.


No hay comentarios:

Publicar un comentario