Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

miércoles, 5 de marzo de 2014

Crònica de febrer 2014

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc

2. A principis de febrer trobam la tradicional Festa de la Candelera, o Presentació de Jesús al Temple. L'Ofici  és presidit pel nou Superior General dels MM Sagrats Cors, P. Emilio Velasco i concelebrat  per un grup de capitulars que avui acaben la seva tasca. Benedicció de les candeles a la placeta Bisbe Campins i processó cap a la Basílica. Quatre nines de l'Escolania que el mes passat començaren a cantar amb la resta de blauets són ,de nou, presentades amb les seves famílies.
6. Reunió de la "Fundació Santuari de Lluc" presidida pel Bisbe de Mallorca al Palau Episcopal. A  més de l'aprovació de l'acta anterior,  del pressupost  pel 2014 i pla d'actuació  futur, es fa l'acceptació del càrrec dels nous membres del patronat, Mn. Antoni Vera, Vicari General  i P. Emilio Velasco, Superior  General dels MM. Sagrats Cors.
El P. Prior, destacà en el seu parlament que Lluc continua amb la seva tasca per mantenir els valors espirituals i culturals, vetllar pels seus valors ecològics i, malgrat la complexitat de les moltes necessitats materials, segueix  confiant amb el suport del poble i de la Fundació , per mantenir la institució i l'Escolania.
7. Seguint el costum anual, visita de l'agrupació de gent major “Els Padrins” d'Inca. Assisteixen a la missa del migdia i després a la pregària de la Salve dels Blauets.
9. Organitzada per l'Associació de Pares i Mares de Blauets  es celebra la Diada a Lluc (1er. Trimestre  2014) amb el lema “Tots junts coneixem Lluc i el seu entorn”.

Al final de  l'Ofici de les 11:00 que presideix el P. Prior es ret homenatge a l'antic blauet Andreu Riera per haver estat incorporat com a membre de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià Després d'uns breus parlaments i actuació de l'Escolania  se li ha entregat un siurell/blauet commemoratiu i ell ha correspost amb unes paraules d'agraïment i l'execució d'algunes peces al piano.

Hi havia també la presentació de la Fundació Concòrdia i un animat i compartit dinar de germanor de pa i taleca.

11. Acaba a l'esplanada de l'aparcament , l'anomenada  “etapa reina” de la Serra de Tramuntana (Deià-Lluc) de la XXIII Iberostar Challenge ( Volta ciclista a Mallorca). Llàstima de la poca gent que hi havia per aplaudir l'esforç dels corredors.
17. Joan Vallespir LLompart entrega al Santuari el calze del seu oncle P. Guillem Gayà M.SS.CC. A la base té una inscripció que indica que és un obsequi de la Comunitat, Professors i Alumnes del Col·legi “Obispo Perelló” de Madrid en ocasió de les noces de plata sacerdotals (any 1965) del P. Guillem. És un valuós calze d'estil clàssic en metalls nobles i profusió d'esmalts. És dipositat a la sala del tresor del Museu de Lluc.
21. Des de Presidència del Govern Autònom de les Balears, comuniquen al P. Prior, que l'Escolania de Lluc serà distingida amb un dels propers Premis Ramon Llull.
22.Després d'unes Jornades de Pastoral de Peregrinatges a Santiago, el seu director  diocesà, Mn. Jaume Alemany amb un grup de participants, pugen a peu des de Caimari a Lluc. Visiten la Mare de Déu i després tenen la celebració de l'Eucaristia.
Ha mort na Cati Palou , l'esposa d'en Joan, que sempre ajudava amb el seu servei i bondat  en les celebracions i festes del Santuari. Que la Mare de Deu l'aculli  prop del seu Fill.
27. Dijous Llarder. L'alegria de les disfresses  arriba a Lluc. Els blauets i les blauetes  es vesteixen i pinten amb enginy i bon humor. Els educadors es contagien i se sumen a la bauxa. Una bona torrada de porquim corona la festa.

El prestigiós historiador i bon amic, Pere Fullana i Puigserver, s'incorpora a l'equip d'animació pastoral del Santuari com assessor cultural. amb una atenció particular a la direcció de la Revista  Lluc , publicacions, turisme religiós i altres suggeriments.
28.Un grup d'alemanys que pertanyen al grup “Vacances per a l'ànima” acaben una visita de Mallorca  a Lluc. Veneren la Mare de Déu i participen a una Missa.
Joves de la Parròquia de Binissalem venen amb el seu rector Mn. Jaume Mas a passar el cap de setmana al Santuari.
A la llotja de Palma, amb ocasió de la celebració anual del “Dia de les Illes Balears", es concedeixen els premis Ramon Llull, un dels quals és atorgat  a l'Escolania de Lluc. Un blauet i una blaueta, acompanyats pel P. Antoni Vallespir, van a rebre'l de mans del President del Govern.




No hay comentarios:

Publicar un comentario