Notícies de la Casa pairal dels mallorquins. Pregar a la Cambra santa. Teologia i espiritualitat de la Moreneta de Lluc.

martes, 1 de agosto de 2017

Crònica del Juliol 2017

Lluc dia a dia / Ramon Ballester Vives, msscc


1. Començam el mes amb un dia de temps variable: intervals de niguls i sol i baixada de la temperatura. Tot un alè després del rigor estiuenc. A la Missa del migdia compareixen un centenar de persones de la tercera edat de Felanitx.

2.      A la Missa de torn de les 12:30 el P. Antonio  Fernández dóna la Primera Comunió a la blaueta Fiorela Ferreira Toledo, filla d'Andrés i Gabriela que són els encarregats  del restaurant Sa Fonda, del Santuari.

4.      Ha mort Pere Noguera destacat director teatral i bon amic de Lluc. Va dirigir les representacions escèniques de “El salt de la Bella Dona”, “El nin d'Eivissa” i “El Nadal a Lluc” i “La Processó dels Profetes” a La Seu. Descansi en pau.

6. El  Secretarietat  de Col.legis compost pel  P. Emilio Velasco Sup. Gral. i Bernat Alemany han convocat una reunió a Lluc dels Equips Directius dels Centres Educatius Joaquim Rosselló formats per l'Escolania de Lluc, Col.legi Sant Pere Pasqual deValència,Col.legi Sagrats Cors de Sóller, Escola Mare de Déu del Coll de Barcelona i Col.legi Obispo Perelló de Madrid. Estaran tot el cap de setmana revisant l'ideari, projectes,etc.

9.    Venen a donar les gràcies a la Mare de Déu i assistir a la Missa de les 12:30, Vicenç Calafell Mestre i Catalina Rosselló Sabater, d'Esporles, per les Noces d'Or del seu matrimoni, pels tres fills que han tingut i els seus sis néts.

13.  L'antic blauet Arnau Amer destacat membre  del sector educatiu i activista cultural i polític de Selva, va morir ahir al seu poble després d'una llarga malaltia. Preveient el seu final va demanar un funeral a la parròquia i un acte poètic a les exèquies amb la senyera i la bandera de l'Escolania de Blauets. El nostre condol a la família i amics.

Un grup de 18 joves de la  Diòcesi de La Seu d'Urgell amb 5 monitors han passat una  setmana de vacances a Mallorca. Avui han pujat a Lluc a peu des de Selva, els acompanya Jaume Martorell, Delegat de Joventut de Mallorca. Mn. Bartomeu Villalonga, a l'horabaixa, els hi celebra l'Eucaristia.   

Gaspar Alemany, pròxim titular de l'Escolania

Ha estat destinat a la Comunitat de Lluc el P. Gaspar Alemany, fins ara Rector de la Parròquia de la Mare de Déu del Coll de Barcelona. L'esperam per una abraçada fraternal. Benvingut!

14. Els seminaristes Baltasar Morell i Danilo Urceda que han acabat amb èxit els estudis de teologia venen a donar gràcies a la Mare de Déu i participen de l'Eucaristia

15.  El Grup Güell ja està  preparant la popular “Marxa  des Güell a Lluc a peu” que es farà la nit del proper 5 d'agost. Enguany estrenen un canal de You Tube  per donar informació i consells als caminants, saber l'opinió de la gent, i tenir cura de que l'esdeveniment es mantengui com un “sentiment de mallorquinitat”.


16.  Venen a cantar a l'Ofici de les 11:00 els components de la Coral d'Antics Blauets que dirigeix Mn. Vicenç Juan Rubí. Com sempre, valoram la seva valuosa aportació musical.

Des de la casa d'espiritualitat de Santa Llucia un grup de religioses Missioneres dels Sagrats  Cors que han fet Exercicis Espirituals visiten la Mare de Déu i demanen la seva protecció pel proper Capítol General.

Casa d'exercicis de Mancor.
La dirigeixen les Missioneres dels SS. Cors.
20.  Una vintena de joves de València visiten el Santuari acompanyats  del prevere que té com a missió la pastoral juvenil el P.  José Ignacio de la Barreda, Legionari de Crist. Celebren la Missa a la Capella del Santíssim.

24.  Un grup d'alemanys, amb el seu  prevere, que fan turisme religios visiten el Santuari i celebren l'Eucaristia a la Capella del Santíssim.

26.  El Bisbe Auxiliar de La Habana, Mns. Juan de Dios Hernández Ruiz ve a venerar la Moreneta de Lluc i conèixer aquest  paisatge singular de la Serra de Tramuntana. L'acompanyen Mn. Antoni Garau i Mn. Joan Suñer Ramos. Celebren l'Eucaristia.

29.  Unes 40 persones de l'Associació “Gent Gran de s'Olivera” de Sa Cabaneta (Marratxí)  visiten la Mare de Déu i demanen una Missa a les 11:00 que celebra el P. Manuel Soler.

30.  Diumenge horabaixa, fa mota calor i la bascota deixa Lluc com un desert. Visita inesperada del Bisbe Mns. Sebastià Taltavull. Va al cambril i es passa una llarga estona en pregària silenciosa davant la Mare de Déu. Al comiat, com qualsevol pelegrí, no vol res més que un tassó d'aigua fresca de la Font Coberta.

La Font Coberta de Lluc i les seves desitjades aigües, 




No hay comentarios:

Publicar un comentario